• Ανοιχτά από 22 Απριλίου έως 20 Οκτωβρίου - Ωράριο: 08:00 εως 21:00

Έξι απλά βήματα για να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου

Μπορεί το επόμενο καλοκαίρι να είναι ακόμα μακριά, ωστόσο οι εξορμήσεις και τα τριήμερα δεν λείπουν ποτέ από τις συνήθειες των Ελλήνων. Γνωρίζουμε καλύτερα από όλους ότι κάτι τέτοιο, πια, είναι αρκετά δαπανηρό, ειδικά αν στην εξίσωση συμπεριληφθεί και το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου, τη στιγμή, μάλιστα, που η τιμή της βενζίνης παραμένει στα ύψη.

Μην απογοητεύστε! Υπάρχει τρόπος να βγείτε κερδισμένοι!

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και εξοικονομήστε χρήματα με τον πιο απλό τρόπο!

1. Μη χάνετε χρόνο, κάντε την κράτηση νωρίς!

Το πρώτο βήμα για να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η κράτηση να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα. Η έγκαιρη κράτηση θα σας εξασφαλίσει πιο οικονομικές τιμές και θα σας απαλλάξει από το να ψάχνετε τελευταία στιγμή για εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, να ρωτάτε τιμές και όρους και να επιλέγετε όχημα. Στο Sixty Car θα βρείτε πάντα τις πιο δελεαστικές online τιμές!

2. Επιλέξτε το όχημα που καλύπτει τις ανάγκες σας

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν νοικιάζετε αυτοκίνητο, δεν επιλέγετε συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά κατηγορία. Οι περισσότερες εταιρίες κατατάσσουν τα αυτοκίνητά τους σε αυτοκίνητα πόλης, οικονομικά, SUV, τζιπ, κάμπριο. Έτσι, πριν καταλήξετε στο όχημα που θέλετε, λάβετε σοβαρά υπόψιν σας τις χωροταξικές και λοιπές ανάγκες σας. Δηλαδή, πόσοι επιβάτες θα είσαστε, αν το πορτμπαγκάζ μπορεί να φιλοξενήσει τις αποσκευές σας, αν σκοπεύετε να κάνετε πολλά χιλιόμετρα. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα τζιπ, τα κάμπριο ή τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα μπορεί να σας αρέσουν περισσότερο, αλλά δεν χρειάζεται να πληρώσετε παραπάνω από αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη. Αν, για παράδειγμα, επισκεφθείτε το νησί της Πάρου και θέλετε να κάνετε τις βόλτες σας άφοβα, επιλέξτε κάποιο ψηλότερο αυτοκίνητο με λίγα κυβικά για να μην «κάψετε» όλα τα χρήματά σας στις βενζίνες.

3. Προσοχή στην προπληρωμή

Η προπληρωμή μπορεί να σας εξασφαλίσει καλύτερες τιμές αλλά μπορεί και να αποβεί μοιραία. Ναι, καλά διαβάσατε! Πριν, λοιπόν, προβείτε σε οποιαδήποτε κράτηση, βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην ώρα άφιξης ή στις ημερομηνίες. Φροντίστε να ρωτήσετε την εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων, το κόστος σε περίπτωση ακύρωσης ή τροποποίησης της κράτησης. Καλό είναι όμως, αν προπληρώσετε, να είστε βέβαιοι πως τα σχέδιά σας δεν θα αλλάξουν.

4. Ελάχιστο όριο ηλικίας και επιπλέον χρεώσεις

Είστε νέος οδηγός και θέλετε να νοικιάστε κάποιο αυτοκίνητο; Καλό είναι να γνωρίζετε ότι ανάλογα με την περιοχή, η ελάχιστη ηλικία του οδηγού που θα προβεί σε ενοικίαση, ποικίλλει. Μπορεί, μάλιστα, διάφορες εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτου, να επιβάλλουν επιπλέον χρεώσεις σε οδηγούς κάτω των 25 ετών ή σε οδηγούς μεγάλης ηλικίας, εξαιτίας του γεγονότος ότι ασφαλιστικά θεωρούνται οδηγοί αυξημένου κινδύνου. Στο Sixty Car, η ελάχιστη ηλικία του οδηγού είναι τα 19 έτη.

5. Τα αξεσουάρ αυτοκινήτου κοστίζουν

Δεν είναι λίγες οι εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων που χρεώνουν επιπλέον τα πρόσθετα αξεσουάρ, όπως συστήματα πλοήγησης (GPS) ή παιδικά καθίσματα. Ειδικά για τα παιδικά καθίσματα ναι μεν είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά μπορείτε να αποφύγετε την πρόσθετη χρέωση αν έχετε μαζί σας το δικό σας και απλά το προσαρμόσετε στο αυτοκίνητο που νοικιάσατε. Ωστόσο γι΄αυτούς που επιλέγουν να έρθουν αεροπορικώς στο νησί της Πάρου ή δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το κάθισμα του παιδιού τους μαζί, εμείς στο Sixty Car, τους το προσφέρουμε εντελώς δωρεάν. Όσο για τα GPS, όλοι γνωρίζουμε ότι και το πιο απλό smartphone υποστηρίζει, σήμερα, διάφορες εφαρμογές όπως το Google Maps, που μπορούν άνετα να σας καθοδηγήσουν στον προορισμό σας.

6. Κυκλοφορώ με ασφάλεια

Last but not least, τηρήστε ευλαβικά όλους τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Σε ένα νησί, όπως είναι η Πάρος, είναι πιθανόν -ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες- να δυσκολευτείτε να παρκάρετε σε κάποια σημεία. Σας συμβουλεύουμε να μην βιαστείτε να «παρατήσετε» κάπου το αυτοκίνητό σας, δείτε προσεχτικά τις πινακίδες και τηρήστε αυτά που αναγράφουν για να γλιτώσετε πιθανά πρόστιμα που θα σας επιβαρύνουν οικονομικά. Επίσης, μην υπερβείτε τα όρια ταχύτητας, μην οδηγείτε επικίνδυνα και φυσικά αποφύγετε την οδήγηση με αλκοόλ. Εκτός του ότι βάζουν σε κίνδυνο εσάς και τους συνεπιβάτες σας, σε κάποια γωνία πιθανόν να «πέσετε» πάνω σε κάποιον έλεγχο της Αστυνομίας.

© sixtycar.gr 2015. All rights reserved. AUTO MTE:1175E81000039601 MOTO MTE:1175E82000903701