• Ανοιχτά από 22 Απριλίου έως 20 Οκτωβρίου - Ωράριο: 08:00 εως 21:00

Εξερευνήστε την Πάρο με μία γουρούνα!

Κατακλύζουν τους δρόμους όλων των ελληνικών νησιών και προτιμώνται κατά κόρον από τους τουρίστες. Ο λόγος φυσικά για τα ATV (All Terrain Vehicle) ή γουρούνες, όπως συνηθίζουμε να τα ονομάζουμε.

Η οδήγησή τους δεν μοιάζει ούτε με του αυτοκινήτου, ούτε με της μοτοσικλέτας και παρότι σε πολλές χώρες στο εξωτερικό υπάρχει ειδική κατηγορία διπλώματος γι’ αυτά τα οχήματα, στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η ενοικίαση γουρούνας στην Πάρο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, για όσους έχουν δίπλωμα αυτοκινήτου. Οι λόγοι προφανείς: Προσφέρει απόλυτη ελευθερία και μπορεί να κινηθεί απροβλημάτιστα και στο χώμα. Έτσι κατά την παραμονή σας στο νησί θα παρατηρήσετε πολλά τετράτροχα με χοντρά λάστιχα να περιφέρονται σε στενά δρομάκια, να κατευθύνονται προς τη χώρα, να προσεγγίζουν παρθένες παραλίες και να τριγυρνούν σε χωριουδάκια.

Αν και η Πάρος διαθέτει ένα πολύ καλό οδικό δίκτυο, γεγονός που καθιστά ασφαλείς και γρήγορες τις μετακινήσεις, με το Quad 150cc η πρόσβαση σε ερημικές παραλίες ή σε πιο δύσβατα μέρη γίνεται ακόμα πιο εύκολη υπόθεση! Η γουρούνα είναι ένα όχημα που θα λατρέψουν όσοι επιζητούν περισσότερες off road experiences και αγαπούν την περιπέτεια!

Όμως, όσο συναρπαστική είναι η οδήγησή της, τόσο αυξημένη προσοχή απαιτεί.

Για εκείνους που οδηγούν μόνο αυτοκίνητο, ο χειρισμός μιας γουρούνας θα φανεί πιο γνώριμος από ότι στους αναβάτες που κυκλοφορούν αποκλειστικά με δίκυκλο. Ωστόσο τα ATV δεν είναι τόσο φιλικά προς τον οδηγό όσο τα αυτοκίνητα. Κρύβουν ιδιαιτερότητες που πρέπει να προσέξετε.

Αρχικά, φροντίστε όταν οδηγείται μία γουρούνα, οι κινήσεις σας σε γκάζι και φρένο να είναι ήπιες. Στις στροφές, είτε οδηγείτε στην άσφαλτο είτε στο χώμα, αξιοποιήστε σωστά τον κορμό σας, δηλαδή στις δεξιές στροφές γείρτε ελαφρώς προς τα δεξιά, μετατοπίζοντας ελαφρώς τη λεκάνη σας στη σέλα προς το εσωτερικό της στροφής και κάντε το αντίθετο στις αριστερές. Προσοχή! Αν κατά τη διάρκεια της οδήγησης το ATV σηκωθεί στις δύο πλαϊνές ρόδες, αφήστε το γκάζι και στρίψτε το τιμόνι από την πλευρά των τροχών που πατούν στο έδαφος. Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι όταν οδηγούμε μία γουρούνα δεν αλλάζουμε ποτέ απότομα πορεία καθώς ο κίνδυνος ανατροπής είναι μεγάλος. Γι’ αυτό σε απότομες ανηφόρες επιλέγουμε να γέρνουμε το σώμα ελαφρά προς τα εμπρός και σε απότομες κατηφόρες προς τα πίσω και φυσικά δεν επιχειρούμε να περάσουμε πάνω από εμπόδια.

Στις διακοπές, στόχος είναι να περάσουμε όλοι όμορφα και να απολαύσουμε την κάθε στιγμή. Ένα όχημα δεν είναι από μόνο του επικίνδυνο. Η παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι που εγκυμονεί κινδύνους. Οπότε, προσέχουμε για να έχουμε: Οδηγούμε με σύνεση, δεν τρέχουμε -ειδικά σε δρόμους που δεν γνωρίζουμε- και φοράμε πάντα κράνος!

© sixtycar.gr 2015. All rights reserved. AUTO MTE:1175E81000039601 MOTO MTE:1175E82000903701