• Ανοιχτά από 22 Απριλίου έως 20 Οκτωβρίου - Ωράριο: 08:00 εως 21:00

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα: Tι να προσέξετε αν αποφασίσετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο σε νησί

Αποφασίσατε ότι η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε το πανέμορφο νησί της Πάρου, αλλά φοβάστε για τυχόν παγίδες; Μην ανησυχείτε άλλο! Όσο εσείς ετοιμάζετε το ταξίδι σας, εμείς σας δίνουμε κάποιες συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να προσέχετε όταν κλείνετε ένα αυτοκίνητο.
Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά.

Η αρχή το ήμισυ του παντός

Το ξέρουμε πολύ καλά ότι βιάζεστε να ξεκινήσετε τις διακοπές σας, ωστόσο πριν το κάνετε, αφιερώστε μερικά λεπτά και κάντε ένα γύρο του αυτοκινήτου που νοικιάσατε, ελέγχοντας για ζημιές. Αν το επιθυμείτε, μάλιστα, μπορείτε να βγάλετε ακόμη και φωτογραφίες από το όχημα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται εύκολα και γρήγορα τυχόν μελλοντικές παρεξηγήσεις.

Μη διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις

Κανένα αυτοκίνητο δεν είναι ίδιο. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Αν, λοιπόν, αυτό που νοικιάσατε διαφέρει από αυτό που έχετε μάθει ή συνηθίσει, μη διστάσετε να ρωτήσετε πώς μπαίνει η όπισθεν, πώς λειτουργεί ο κλιματισμός ή πώς ανοίγει το πορτ μπαγκάζ.

Προσοχή στους δρόμους

Σε νησί βρίσκεστε, παραλίες θα επισκεφτείτε, σε δρόμους με χώμα θα κινηθείτε. Καθόλου απίθανο, λοιπόν, να κολλήσετε με το αυτοκίνητο σε κάποιο σημείο. Καλό είναι να ενημερώσετε την εταιρία και να μην προσπαθήσετε μόνοι σας να το βγάλετε, καθώς πολύ εύκολα και άθελά σας μπορεί να προκαλέσετε ζημιά.

Απαραίτητη ασφάλεια

Όπως και σε ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο, έτσι και σε ένα που θα νοικιάσετε για τις διακοπές σας, υπάρχουν διάφορα είδη ασφάλειας.

Ενημερωθείτε για τις ασφαλιστικές καλύψεις από την εταιρία για να έχετε το κεφάλι σας καλυμμένο ό,τι και να σας συμβεί.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία σας σωστά στα έγγραφα και πολύ αναλυτικά οι λεπτομέρειες σχετικά με τις καλύψεις της ασφάλειας που επιλέξατε!

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τα «ψιλά γράμματα» και φροντίστε να πάρετε αντίγραφο της σύμβασης αυτής όπως και της ασφάλειας.

Ας είμαστε τυπικοί

Ήρθε η ώρα να φύγετε. Γι’ αυτό φροντίστε να ξεκινήσετε λίγο νωρίτερα, ώστε να είστε συνεπείς στην ώρα παράδοσης. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε πρόσθετες χρεώσεις. Μην ξεχάσετε όταν αφήσετε το αυτοκίνητο, να ζητήσετε κάποιο εκπρόσωπο της εταιρίας για να προβεί σε επιθεώρηση του οχήματος μπροστά σας και να σας βεβαιώσει πως το παραδώσατε στην κατάσταση που το παραλάβατε.

© sixtycar.gr 2015. All rights reserved. AUTO MTE:1175E81000039601 MOTO MTE:1175E82000903701